Ahomansikka, reseptit
Ullan mansikkasalaatti
1-2 pientä kerää salaattia
4 dl mansikoita
Kastike:
1-1,5 dl hyvää kermaa
10 tuoretta basilikan lehteä suikaleina ta 2 tl
kuivattuna
1-2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl mineraalisuolaa
2-3 tl sokeria
Salaatinlehdet pestään, valutetaan ja
paloitellaan käsin tai saksilla. Mansikat huuhdotaan ja
valutetaan. Hyvin isot leikataan viipaleiksi, pienet
puolitetaan. Metsämansikoita riittää
pienempikin määrä.
Mansikat ja salaatinlehdet kerrostetaan kulhoon. Kastike
sekoitetaan ja valutetaan salaatin pinnalle. Kastike ei saa
olla kovin etikkaista. Syödään aterian alussa
sellaisenaan tai raasteiden kanssa.
Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän
olon keittokirja.
Ullan mansikka-voikukkasalaatti
6 dl suikaloitua kesäkaalia
4 dl suikaloituja voikukanlehtiä
2 dl mansikoita puolikkaina tai ahomansikoita
kokonaisina
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl raejuustoa
½ dl kirvelisilppua
Voikukan lehdet leikataan suikaleiksi keskiruodin
ympäriltä. Kaali- ja voikukkasuikaleet asetellaan
kulhoon ja mansikat kaadetaan keskelle keoksi. Kastike
sekoitetaan ja valutetaan vihreiden lehtien pinnalle.
Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän
olon keittokirja.