Kurkkuyrtti, reseptit

Kandeeratut kukat

Purasruohon kukat kastetaan munanvalkuaiseen, jossa voi olla hiukan sitruunaa, kieritetään sokerissa ja kuivataan. Käytetään leivonnaisten koristeluun.

Virolainen purasruohosalaatti

50 g purasruohon lehtiä hienoksi suikaloituna
50 g paprikaa tai paprikasäilykettä
50 g hapankaalia
1 tl ruoköljyä

Kurkkuyrtti eli purasruoho, paprika ja hapankaali sekoitetaan. Öljy lisätään. Salaatti koristellaan purasruohon kukillla.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.

Kesäsalaatti

6 vihersipulia, sipuliosat viipaleina, varret silputtuna
2 dl nuoria kurkkuyrtin lehtiä suikaleina
4 dl salaatin tai kaalin lehtiä suikaleina

Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaa kuohkeaksi vatkattuna
2 rkl ruohosipulisilppua
2 rkl tillisilppua
2 rkl kirvelisilppua
1 rkl rakuunasilpppua
(suolaa)

Majoneesi ja yrtit sekoitetaan, kerma lisätään. Salaattivihannekset sekoitetaan ja kastike kaadetaan pinnalle. Koristellaan kurkkuyrtin kukilla.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.

Intialainen jogurttisalaatti

3 dl maustamatonta jogurttia
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
3-4 pientä puna- tai keltasipulia
1 kasvihuonekurkku
3-4 kiinteää tomaattia
2 dl suikaloitujja purasruohon lehtiä
Jogurtti maustetaan, sipulit, kurkku ja tomaatit lisätään mahdollisimman ohuina viipaleina jogurtin joukkoon. Salaatti koristellaan purasruohon kukilla ja hienoksi leikatuilla lehdillä.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.