Tässä muutamia ehdotuksia eri ruoka-aineisiin sopivista yrteistä; näillä uskallat aloittaa ja kokeilla sitten rohkeasti muitakin.
Lipstikkaa voit käyttää kaikkeen mihin muuten lisäisit lihaliemikuution.
KALARUOAT
Lohikalat:
basilika, sitruunamelissa, tilli, kirveli, rakuuna
Silakka:
meirami, oregano, timjami, kirveli, salvia
Sillit:
salvia, timjami, kynteli, meirami, oregano, rosmariini
Äyriäiset:
timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli, persilja
LIHARUOAT
Naudanliha:
rakuuna, rosmariini, timjami, kirveli, persilja
Sianliha:
salvia,timjami, rakuuna, oregano, sitruunamelissa, basilika
Lammas:
rosmariini, basilika, timjami, rakuuna, minttu, salvia
Poro ja riista:
rosmariini, rakuuna, timjami, salvia, basilika, oregano, katajanmarjat
Jauheliha:
sitruunamelissa, basilika, meirami, timjami, kynteli, pikkuluppio
Linnut:
basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini, persilja
KASVISRUOAT
Tomaatti:
basilika, salvia, timjami, rakuuna, korianteri, oregano
Paprika:
oregano, timjami, salvia, meirami, kynteli
Kaalit:
meirami, kynteli, timjami, kirveli, salvia, lipstikka, sitruunamelissa, kumina, korianteri, yrtti-iiso
Kukkakaali:
rakuuna, minttu, sitruunamelissa, oregano, kirveli
Punajuuri:
salvia, timjami, kynteli, iisoppi
Porkkana:
rakuuna, kynteli, minttu, timjami, venkoli, kumina, kirveli
Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini
Kurkku:
kirveli, kynteli, pikkuluppio, meirami, tilli, venkoli
Lanttu ja nauris:
kynteli, meirami, salvia, kirveli, yrtti-iiso
LEIVONTA
venkolin siemenet ja oksat, kirveli, sitruunamelissa, minttu, yrtti-iiso