Keittokirja

Tässä muutamia ehdotuksia eri ruoka-aineisiin sopivista yrteistä; näillä uskallat aloittaa ja kokeilla sitten rohkeasti muitakin. Lipstikkaa voit käyttää kaikkeen mihin muuten lisäisit lihaliemikuution.

KALARUOAT

Lohikalat:
basilika, sitruunamelissa, tilli, kirveli, rakuuna

Silakka:
meirami, oregano, timjami, kirveli, salvia

Sillit:
salvia, timjami, kynteli, meirami, oregano, rosmariini

Äyriäiset:

timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli, persilja

LIHARUOAT

Naudanliha:
rakuuna, rosmariini, timjami, kirveli, persilja

Sianliha:
salvia,timjami, rakuuna, oregano, sitruunamelissa, basilika

Lammas:
rosmariini, basilika, timjami, rakuuna, minttu, salvia

Poro ja riista:
rosmariini, rakuuna, timjami, salvia, basilika, oregano, katajanmarjat

Jauheliha:
sitruunamelissa, basilika, meirami, timjami, kynteli, pikkuluppio

Linnut:
basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini, persilja

KASVISRUOAT

Tomaatti:
basilika, salvia, timjami, rakuuna, korianteri, oregano

Paprika:
oregano, timjami, salvia, meirami, kynteli

Kaalit:
meirami, kynteli, timjami, kirveli, salvia, lipstikka, sitruunamelissa, kumina, korianteri, yrtti-iiso

Kukkakaali:
rakuuna, minttu, sitruunamelissa, oregano, kirveli

Punajuuri:
salvia, timjami, kynteli, iisoppi

Porkkana:
rakuuna, kynteli, minttu, timjami, venkoli, kumina, kirveli

Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini

Kurkku:
kirveli, kynteli, pikkuluppio, meirami, tilli, venkoli

Lanttu ja nauris:
kynteli, meirami, salvia, kirveli, yrtti-iiso

LEIVONTA

venkolin siemenet ja oksat, kirveli, sitruunamelissa, minttu, yrtti-iiso