Kehäkukka, reseptit
Kaikkein paras kaurapuuro Annemärta Borgenin tapaan
Kehäkukkasämpylät
5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
2 rkl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl tattarijauhoja
2 dl maissijauhoja
1 dl pieneksi saksittuja kehäkukan terälehtiä, tuoreita tai kuivattuja
1 dl auringonkukan siemeniä
noin 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon, suola, kehäkukan terälehdet, tattari- ja maissijauhot sekoitetaan joukkoon. Sekoitetaan huolella, öljy ja puolet vehnäjauhoista lisätään. Auringonkukan siemenet ja loput jauhot sekoitetaan taikinaan.
Taikina vaivataan huolella ja jätetään kohoamaan lämpimään paikkaan. Leivotaan sämpylöiksi, kohotetaan voidellaan piimällä ja paistetaan 225-asteissa unissa kypsiksi.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.
Kagina - intialainen aamiaisruoka
3 keltasipulia, pieniä
2 tomaattia
1 kananmuna
öljyä, suolaa
kehäkukan terälehtiä
Sipulit kuoritaan ja pienitään, tomaatit leikataan pieniksi kuutioiksi. Tilkka öljyä kuumennetaan paistinpannulla, sipuli lisätään ja keitetään läpikuultavaksi. Lisätään tomaattikuutiot ja kiehautetaan.
Kananmuna rikotaan joukkoon, hämmennetään ja seos maustetaan suolaripauksella. Rakeinen seos kaadetaan tarjoiluastiaan ja pinta peitetään kehäkukan terälehdillä.
Kagina sopii tarjottavaksi aamulla leivän ja sämpylöiden kanssa. Sillä voi myös päälystää leipiä, jolloin voi jätetään pois. Kehäkukan terälehtien sijaan voi käyttää nokkossilppua, mausteyrttejä tai voikukkaa ja kurkkuyrtin kukkia.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.
Kehäkukkasämpylät
5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
2 rkl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl tattarijauhoja
2 dl maissijauhoja
1 dl pieneksi saksittuja kehäkukan terälehtiä, tuoreita tai kuivattuja
1 dl auringonkukan siemeniä
noin 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon, suola, kehäkukan terälehdet, tattari- ja maissijauhot sekoitetaan joukkoon. Sekoitetaan huolella, öljy ja puolet vehnäjauhoista lisätään. Auringonkukan siemenet ja loput jauhot sekoitetaan taikinaan.
Taikina vaivataan huolella ja jätetään kohoamaan lämpimään paikkaan. Leivotaan sämpylöiksi, kohotetaan voidellaan piimällä ja paistetaan 225-asteissa
unissa kypsiksi.
Lehtonen, Ullan maustekasvimaa.